ILT Oppiminen

Yhtäläisten mahdollisuuksien puolesta

ILT Education

ILT Education (ent. ILT Oppiminen) on osa kansainvälistä ILT Education -yhtymää, joka aloitti toimintansa Ruotsissa vuonna 1990. Jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan visiomme on ollut tarjota kaikille lapsille ja nuorille yhtäläiset mahdollisuudet oppimiseen.

Inlästa läromedel -palvelumme tarjoaa luku- ja kirjoitusvaikeuksista kärsiville oppijoille oppimateriaalia muodossa, jonka he voivat helpommin omaksua – äänikirjoina. Ruotsin 290 kunnasta jopa 283 käyttää palveluitamme. Työllistämme yli 70 työntekijää sekä 40 ääninäyttelijää.

Sittemmin olemme vastanneet yhä kasvavaan tarpeeseen tukea maahanmuuttajataustaisten oppilaiden koulunkäyntiä. Manabua-palvelumme tarjoaa tukea opiskelijoiden omalla äidinkielellä. Vuonna 2017 lanseerasimme ensimmäisen varhaiskasvatukseen suunnatun palvelumme, monikielisen kuvakirjapalvelun Polygluttin. Vuonna 2018 Polyglutt lähti valloittamaan Suomea Lukulumo-nimellä. Lukulumo on levinnyt niin Norjaan, Saksaan, Isoon-Britanniaan, Sveitsiin, Itävaltaan, Yhdysvaltoihin, Kanadaan kuin Ranskaankin.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Tarinamme

Yhdenvertainen mahdollisuus oppimiseen on leimannut toimintamme alusta alkaen.

1990
2008
2012
2013
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021

Olemme alusta asti työskennelleet voidaksemme tehdä oppimateriaalista kaikille saavutettavaa tuottamalla oppikirjat äänikirjoina. Alkutaipaleellamme keskityimme luku- ja kirjoitushäiriöstä sekä dysleksiasta kärsiviin oppijoihin.

Kaikilla oppilailla on asuinpaikkaan katsomatta oikeus tasavertaiseen opetukseen. Vuonna 2008 lanseerasimme liittymämuotoisen palvelun, jolloin koulut ja kunnat voivat tarjota ääneen luettuja oppimateriaaleja kaikille oppilaille.

Jakob Skogholm aloittaa toimitusjohtajana.

Inlästa läromedel -sovelluksemme julkaistaan syksyllä. Oppilaat voivat nyt käyttää ääneen luettuja oppimateriaaleja milloin ja missä tahtovat. C-kasetit, CD-levyt ja Daisy-soittimet jäävät historiaan.

Tuomme markkinoille Studiestöd på modersmål -palvelun, jossa pedagogit syventävät ja selittävät oppimateriaalia oppilaan äidinkielellä.

Saavutamme miljoonan käyttäjän maagisen rajapyykin! Vaihdamme nimeksemme ILT Inläsningstjänst ja laajennamme valikoimaamme Lexplore- ja Viljas digitala bokhylla -palveluilla.

Vuoden 2017 lopussa 280 kuntaa Ruotsin 290 kunnasta käyttää Inlästa läromedel -palvelua ja 234 kuntaa Studiestöd på modersmål -palvelua. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti – oppimisen on oltava hauskaa! Tuomme markkinoille myös kielipelin Sweet City ja sekä esikouluille ja päiväkodeille suunnatun Polyglutt-kuvakirjapalvelun.

Paljon uutta ja jännittävää on meneillään! Laajenemme Ruotsin rajojen ulkopuolelle: ensimmäisenä vuorossa rakas naapurimme Suomi.

Lukulumo porskuttaa eteenpäin kieli- ja kirjavalikoiman laajentuessa. Alakoulun opettajien toiveesta Lukulumosta julkaistiin nyt kouluversio! Lukulumo-palvelu lanseerataan myös Saksassa ja Norjassa nimellä ”Polylino”.

Lukulumo palkitaan yhtenä Euroopan parhaimpana oppimateriaalina BELMA-gaalassa.
FinRA, Finnish Reading Association, on myöntänyt Aapiskukkopalkinnon tunnustuksena lukutaitoa edistävästä työstä vuodesta 1981 alkaen. Vuonna 2020 Lukulumo sai Aapiskukon kunniamaininnan.

Lukulumo saa suomalaisen Education Alliance Finland -laatusertifikaatin! Myös Manabua on täällä! Syksyllä 2021 julkaisimme uuden, digitaalisen oppimisalustan Suomessa. Alusta koostuu lyhyistä opppiainevideoista, jotka auttavat erilaisia oppijoita omaksumaan kunkin oppiaineen keskeiset käsitteet. Palvelu julkaistaan myös Norjassa. Manabua saa myös suomalaisen EAF -laatusertifikaatin.

Yrityksen laajentuessa maailmalla vaihdamme nimemme kansainväliseen muotoon ILT Education.

Tilaa uutiskirjeemme!