manabua opetusvideoita perusopetukseen

Manabua – käsitteet haltuun

Manabuan mainiot loppuvuoden hinnat löydät täältä!

Anna jokaiselle oppilaalle mahdollisuus loistaa! Monimediainen digityökalu Manabua tuo akateemisen kielitaidon jokaisen oppilaan ulottuville. Manabuan oivaltavat videot selittävät aihekokonaisuudet ja avainkäsitteet selkeästi ja pedagogisesti. Manabua antaa koulullesi oppimisympäristön, jota hyödyntämällä kaikki oppilaat, lähtökohdista riippumatta, saavat entistä tasa-arvoisemmat edellytykset oppia uutta ja saavuttaa opetussuunnitelman tavoitteet.

Digityökalu Manabua tarjoaa tietoa kolmessa eri muodossa: lyhyet ja selkeät videot selittävät oppiaineiden keskeiset käsitteet, käsitelistat tukevat oppimista ja tietovisan avulla voit tarkistaa, jäivätkö oppimasi asiat muistiin. Manabuan audiovisuaalinen oppimisympäristö tukee jokaista oppijaa. Manabuan videot ja käsitelistat ovat saatavilla usealla eri kielellä. Opetussuunnitelman mukainen materiaali on suunnattu perusopetuksen luokille 3-9.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Videoita kaikille tiedonjanoisille

Mitä yhteyttäminen tarkoittaa? Minkä kunniaksi hindut juhlivat Diwalia? Entäpä miten määritellään demokratia?

Manabuan lyhyet opetusvideot selittävät oppiaineiden keskeiset käsitteet selkeästi ja mielenkiintoisesti. Kaipaatko selkeitä ja ytimekkäitä selityksiä oppiaineen vaikeille käsitteille? Manabua sopii jokaiselle lisää tietoa janoavalle oppijalle.
Tahdotko syventää kielitaitoasi? Videoiden ääniraita ja tekstitys ovat saatavilla usealla kielellä – suomi, ruotsi, englanti, arabia, dari, somali, tigrinja, puola ja norja.

Manabuan videot tuotetaan yhdessä koulutusalan ammattilaisten kanssa. Ne seuraavat perusopetuksen opetussuunnitelmaa.

Tietovisa ja käsitelista – kertaus on opintojen äiti

Jokaisen Manabua-videon yhteydestä löydät käsitelistan, jossa käydään läpi videossa esiintyvät avainsanat. Haluatko oppia käsitteet jollain Manabuan kahdeksasta kielestä? Klikkaa käsitelista esiin haluamallasi kielellä!

Tietovisa testaa oppimasi – ehkä tahdot etsiä lisätietoa jostain tietystä käsitteestä ja syventää tietojasi oppikirjan avulla?

Sujuva arkikieli ei takaa akateemisen kielen hallintaa – Manabua osana kielitietoista opetusta

Oppikirjoissa ja koekysymyksissä käytetään usein kieltä, jota oppilas ei juurikaan kohtaa koulun ulkopuolella. Oppilas, joka puhuu täysin sujuvaa arkikieltä, voi kokea akateemisessa kielessä esiintyvät käsitteet vieraina ja hankalina – oli oppilaan äidinkieli mikä tahansa. Manabuan avulla oppilas pääsee hyödyntämään omaa kielitaitoaan ja kielitajuaan. Eri kielten näkyväksi tekeminen lisää oppilaan kielellistä itsetuntoa. Monipuolinen kielitaito ja laaja sanavarasto auttavat meitä ymmärtämään maailmaa – ja toisiamme – entistä paremmin.

Oppiaineet joita Manabuasta löytyy

Manabuasta löytyy laaja valikoima sisältöä eri oppiaineisiin ja sisältöä syntyy jatkuvasti lisää. Biologia, fysiikka, historia, kemia, maantieto, matematiikka, uskonto ja yhteiskuntaoppi – täytä allaoleva lomake ja tutustu eri aihealueisiin maksutta!

Tahdon kokeilla Manabuaa 30 päivän ajan maksutta!

Saat käyttöösi kaikki Manabuan yli 200 videota, käsitesanastoa ja tietovisaa. Kokeilu päättyy automaattisesti.

Tilaa uutiskirjeemme!