Lukulumo Family

Ota yhteyttä asiakastukeemme. Asiakastuki on avoinna arkisin klo 10 – 16. Tavoitat asiakastuen sähköpostilla info@ilteducation.fi tai puhelimitse 0400 448 488.

Lue Lukulumon hankkimisesta tästä linkistä.

Ota yhteyttä asiakastukeemme. Asiakastuki on avoinna arkisin klo 10 – 16. Tavoitat asiakastuen sähköpostilla info@ilteducation.fi tai puhelimitse 0400 448 488.

Paina kieli-painiketta oikeassa yläkulmassa, ja voit rajata kirjoja tekstin ja äänen kielen perustella. Rajaus vaikuttaa koko kirjavalikoimaan, joten voit sen jälkeen etsiä helposti sopivia kirjoja. Voit esimerkiksi tehdä kielirajauksen ja sitten valita kategorioiden kautta kirjoja tietystä aiheesta valitsemallasi kielellä.

Kirjoja on jaoteltu ikäryhmän mukaan kategorioihin, joihin pääset yläpalkin valikosta.

Voit myös käyttää ikäsuodatinta, joka löytyy oikeasta yläkulmasta, maapallosymbolin vasemmalta puolelta. Ikäsuodattimeen voit asettaa ikähaitarin, jonka haluat ottaa käyttöön. Tämän jälkeen palvelussa näkyy vain tälle ikäryhmälle tarkoitettuja kirjoja. Muista nollata suodatin, mikäli haluat saada kaikki kirjat taas näkyviin.

To select a language, press the button at the top right and pull down the side menu. Select ”settings”, ”select language” and select the language you want.

Lyhyitä ohjevideoita ja oppaita löydät kotisivuiltamme: www.ilteducation.fi/signup

Kehitämme Lukulumoa koko ajan. Otamme mieluusti vastaan palautetta tehdäksemme palvelusta entistäkin paremman! Kaipaatko kieltä, tiettyä kirjaa tai onko sinulla ehdotus uudesta ominaisuudesta? Lähetä palautteesi kehitystiimillemme oheisella lomakkeella. Linkki: https://docs.google.com/forms/d/1hldIgnUKnSyZWxVotSOzONBSyKfY7CiOuY6zsnYWNl4/edit (SWITCH TO FINNISH ONE)

Kyllä. Chromebookilla voit käyttää Lukulumon selainversiota app.lukulumo.fi. Voit myös ladata Lukulumo-sovelluksen, jos Chromebookkisi tukee Android-sovelluksia. Etsi sovellus Google Play -sovelluskaupasta.

Tästä listasta voit tarkistaa, mitkä mallit tukevat Google Play -kaupan Android-sovelluksia:

https://www.chromium.org/chromium-os/chrome-os-systems-supporting-android-apps

Joskus Google Play täytyy aktivoida laitteessa ensin.

Tarvitset Lukulumoon Android-version 5.0 tai uudemman. Voit käyttää sekä Android-puhelinta että -tablettia.

iPhone
Vaatii iOS 9.3 tai uudemman.

iPad
Vaatii iPadOS 9.3 tai uudemman.

iPod touch
Vaatii iOS 9.3 tai uudemman.

Mac
Vaatii macOS 11.0 tai uudemman.

Jos haluat etsiä Lukulumosta esimerkiksi tiettyä kirjaa tai kirjailijaa, kirjoita hakusanasi yläreunan hakukenttään. Esimerkiksi jos haluat etsiä aiheesta ’kissa’, kirjoita ’kissa’ ja valitse joko ilmestyvistä hakutuloksista tai paina ’Etsi’. // Hakusana voi olla kirjan nimi, kirjailija, kuvittaja, julkaisija, kieli, kategoria, kirjahylly tai kirjan avainsana. // Haku on hieman erilainen sovelluksessa ja selaimessa. Sovelluksessa saat ehdotuksia hakusanoista, toisin kuin selaimessa.

Kategoriat ovat tapa ryhmitellä kirjoja. Esimerkiksi eläinkirjoja löytyy kategoriasta ’Eläimet’, ja ystävyysaiheisia kirjoja kategoriasta ’Ystävyys’. Kategoriasta löytyy kaikki aiheeseen liittyvät kirjat. // Pääset kategorioihin valitsemalla ’Kategoriat’ sovelluksessa hakukentän oikealta puolelta ja selainversiossa yläpalkin valikosta. Kun olet valinnut kategorian, kategoriaan kuuluvat kirjat näytetään sivun alareunassa. // Voit etsiä kategorioita myös hakukentästä. Sovelluksessa kategoria tulee hakutuloksiin valittavaksi, selainversio näyttää kirjat suoraan. Hakukentästä voit hakea myös kategorioita, joita ei löydy kategoriat-sivulta.

Kielihyllyistä löytyvät kaikki Lukulumon kirjoista tehdyt käännökset. Esimerkiksi kaikki albaniaksi saatavilla olevat kirjat löytyvät Albania-hyllystä. Kun avaat kirjan kielihyllyn kautta, se alkaa kyseisellä kielellä, ei suomeksi. Kielihyllyn kautta luotu QR-koodi avaa kirjan valitulla kielellä, joten se on hyvä keino ohjata käyttäjä tiettyyn kirjaan tietyllä kielellä.

Kirjahyllyissä kirjat on jaoteltu teeman tai aihealueen mukaisesti. Esimerkiksi kirjahyllyssä ’Ystävyys’ on kirjoja ystävyys-teemasta. Samasta aiheesta saattaa löytyä enemmänkin kirjoja. Siinä tapauksessa ne löytyvät hakutoiminnolla tai Kategorioista (Ystävyys).

Uloskirjautuminen tapahtuu valikosta, joka löytyy vasemmasta yläkulmasta ja jonka symboli on kolme vaakasuuntaista viivaa. Valitse ’Kirjaudu ulos’. Voit myös kirjautua ulos klikkaamalla tähteä. Sen jälkeen valitse ’Kirjaudu ulos’.

Kun lataat Lukulumo-sovelluksen ja avaat sen, päädyt kirjautumissivulle. Lisää käyttäjätunnus ja salasana, ja valitse sitten ’Kirjaudu’. Voit myös kirjautua selainversioomme samalla tavalla osoitteessa app.lukulumo.fi. Jos käytät Lukulumoa nettiselaimella, sinun ei tarvitse ladata sovellusta.

Tilaa uutiskirjeemme!

Lukulumo on nyt saatavilla myös perheille!

Nyt voit myös huoltajana hankkia markkinoiden johtavan lasten digitaalisen kirjapalvelun Lukulumon! Luo tarinoiden taikaa yhdessä lapsesi kanssa kotona! Lue lisää