Webinaari 6.9. klo 18

Lukulumo ja Pikkuli – digitaaliset sovellukset monilukutaidon tukena

Meillä on vahva mielikuva lukemisesta. Yhdistämme sen usein luettuun ja kirjoitettuun kieleen, vaikka tekstityyppejä on monia.

Opetussuunnitelma painottaa nykyisin monilukutaitoa eli laajaa tekstikäsitystä, jonka mukaan sisältö voi olla joko painetussa, puhutussa tai audiovisuaalisessa muodossa, digitaalisesti jaettuna. Lukulumon ja Pikkulin avulla voit kehittää näitä kaikkia osa-alueita.

Monilukutaidossa tunteiden ja tunnelmien aistiminen ja nimeäminen on yhtä tärkeää kuin se, että tunnistetaan kirjaimia ja numeroita. Kun kirjan tarinasta ja kuvituksesta vielä keskustellaan yhdessä, kehittyvät myös vuorovaikutustaidot ja empatiakyky.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan lisää maksuttomaan webinaariimme tiistaina 6.9. klo 18 – (noin) 19! Kutsuimme asiantuntijoiksemme Pikkulin luojan Metsämarja Aittokosken sekä KM Heidi Wartiaisen jakamaan ajatuksiaan monilukutaidosta ja kertomaan välineistä, joilla monilukutaitoa voi kehittää.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Kenelle: varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen sekä kirjastojen henkilökunnalle, kuntien päättäjille ja vaikuttajille. Webinaari sopii hyvin myös esimerkiksi erityisopetuksen ja puheterapian henkilöstölle, sekä kaikille niille, joita asia kiinnostaa ja jotka haluavat tutustua Lukulumoon ja Pikkuleihin.

Painopiste: Digitaalisten sovellusten hyödyntäminen monilukutaidon tukemisessa.

Kesto: n. 60 minuuttia kysymyksineen.

Webinaari on täysin maksuton. Suosittelemme, että teillä on jo Lukulumo-tunnukset ennen kuin pidämme webinaarin, jotta saatte enemmän hyötyä irti satujen ja tarinoiden hyödyntämisestä. Maksuttomat Lukulumo-tunnukset voi tilata täältä.

Ilmoittaudu webinaariin!

Tilaa uutiskirjeemme!

Lukulumo on nyt saatavilla myös perheille!

Nyt voit myös huoltajana hankkia markkinoiden johtavan lasten digitaalisen kirjapalvelun Lukulumon! Luo tarinoiden taikaa yhdessä lapsesi kanssa kotona! Lue lisää