Uutiset

Helmet-lukudiplomi nyt Lukulumossa!

Tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet huomata, että Lukulumon esiopetus- ja alakouluversioon on ilmestynyt kaksi uutta kirjahyllyä: Helmet-lukudiplomi 1-2 ja Helmet-Satudiplomi.

Mitkä helmet ja mikä diplomi?
Pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kirjastoverkko Helmet on jo vuosien ajan ylläpitänyt Lukudiplomi-hanketta. Lukudiplomi esittelee joukon laadukkaita lasten- ja nuortenkirjoja, tavoitteenaan rohkaista ja innostaa lapsia ja nuoria lukemaan. Olemme yhteistyössä Helmet-kirjastojen kanssa koonneet Lukulumosta löytyvät diplomikirjat omiin hyllyihinsä.

Kaikille avoin
Vaikka kirjojen valinta on pääkaupunkiseudun kirjastohenkilökunnan käsialaa, voi kuka tahansa missä tahansa suorittaa lukudiplomin. Lisätietoa ja kirjalistat löydät osoitteesta lukudiplomi.fi.
Joihinkin kirjoihin löytyy myös tehtävämateriaalia – kannattaa siis kurkata!

Jaettu ilo on moninkertainen ilo
”Toive Lukulumo-kirjahyllyjen luomiseen tuli kouluilta”, kertoo Julia Jukarainen Vantaan kaupunginkirjastosta. ”Samalla heräsi myös ajatus tehdä hyllyistä näkyviä kaikille Lukulumon käyttäjille ja samalla inspiroida muita samankaltaiseen toimintaan.”
Ehdotuksia uusiksi lukudiplomikirjoiksi toivotaan jatkuvasti myös lapsilta ja nuorilta. Toiveita ja palautetta voi lähettää osoitteeseen info(at)lukudiplomi.fi

 

helmet lukulumo koulu