Uutiset

Lukemisen lumoa lakeuksilla

Etelä-Pohjanmaalla tehrään eikä meinata. Kauhavalaiset perhepäivähoitajat kokeilivat Lukulumoa, pitivät näkemästään ja hankkivat palvelun yhteistuumin käyttöönsä. Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja, Taina Virsula, kertoo, miten päätös syntyi ja mitä mieltä he ovat Lukulumosta.

”Saimme hiljattain käyttöömme uudet tabletit ja olemme nyt hankkineet niihin sovelluksia, jotka tukevat varhaiskasvatuksen pedagogista toimintaa. Lukulumo oli yksi sovelluksista, joita kokeilimme ensimmäisenä ja ihastuimme siihen jo ennen ilmaisen kokeilukuukauden päättymistä. Kaikki sovellusta kokeilleet perhepäivähoitajat olivat hankinnan kannalla.

Lukulumon avulla saimme omat digikirjastot perhepäivähoitopaikkoihin. Lukulumo monipuolistaa perhepäivähoidossa saatavilla olevaa kirjavalikoimaa, sillä kirjastot saattavat olla kaukana hoitopaikasta, eivätkä lapset pääse usein tutustumaan uuteen kirjallisuuteen. Lukulumo lisää lapsen osallisuutta sekä tarjoaa mahdollisuuden mm. monilukutaidon sekä tieto- ja viestintäteknologian opettelun toteuttamiseen.

Lukulumon toimii kuin konkreettinen kirjakin; kirjoja voi lukea yksin, yhdessä tai koko ryhmän kesken monella eri tavalla. Vieraisiin kieliinkin meillä on tutustuttu lukemalla kirjoja eri kielillä.

Sekä aikuiset että lapset ovat pitäneet Lukulumosta, sen käyttö on helppoa ja omat suosikkikirjat löytyvät joka kerta helposti.”

Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja Taina Virsula kertoo Lukulumosta

Kauhavan kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaaja Taina Virsula kertoo Lukulumo-kokemuksistaan.

 

Haluatko kokeilla Lukulumoa 30 päivän ajan?

Täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen.
Haluatko lisätietoa Lukulumon hankinnasta? Lähetä sähköpostia Virpille.