Uutiset

Lukulumo ilahduttaa lapsia ja perheitä Uudessa lastensairaalassa

ILT Education lahjoitti ääni-ja kuvakirjapalvelun Lukulumon Uuden lastensairaalan potilaiden käyttöön tänäkin vuonna. Kummit-lehti kirjoitti jo ensimmäisestä lahjoituksestamme artikkelin – ihanaa kuulla, että Lukulumosta on pidetty!

Kahden vuoden ajan Uuden lastensairaalan vuodeosastojen potilastableteilla ollut Lukulumo-sovellus on osoittautunut perheille erityisen mieluisaksi. Yhdessä lukeminen ja kirjan kuunteleminen rentouttaa ja rauhoittaa koko perhettä.

Uuden lastensairaalan vuodeosastoilla on käytössä potilastabletit, joiden kautta perheet saavat tietoa mm. sairaalan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Tableteilla on myös erilaisia pelejä ja sovelluksia, jotka viihdyttävät joskus pitkienkin sairaalajaksojen aikana. Pienille lapsille suunnattu kuvakirjapalvelu toimii sairaalamaailmassa hyvin, sillä esimerkiksi infektiopotilaan eristyshuoneeseen ei voi viedä kerralla useita kirjoja. Lukulumon kautta huoneeseen on kuitenkin mahdollista saada ”kirjastollinen kirjoja”.

Joillekin lapsille Lukulumo on tuttu jo omasta päiväkodista tai koulusta, ja tuttu sovellus ilahduttaa myös sairaalassa. Vanhemmat ovat kertoneet, että yhteiset lukuhetket kipeän lapsen kanssa rauhoittavat, ja ääneen lukemisen sijaan tarinaa voidaan yhdessä myös kuunnella.

Vanhempia on ilahduttanut heidän lapsuudestaan tutut kirjat, joita kirjakaupoista ei enää saa. Perheiden suosikkeja ovatkin Mikko Mallikas, Aino-, Teemu-, Siiri ja Sanna-kirjat sekä pienten ensikirjat.

Merkityksellistä on myös Lukulumon kielivalikoima. Maahanmuuttajaperheet ovat voineet lukea ja kuunnella satuja omalla äidinkielellään. Lukulumon avulla on sairaalassa opeteltu myös suomen kieltä.

Toivotamme kaikille pienille potilaille hyviä lukuhetkiä ja pikaista paranemista! ♥️