Uutiset

”Lukulumo lisää ymmärrystä lapsen ja varhaiskasvattajan välillä.”

Parolanpolun päivähoitoyksikön esiopetusryhmä Metsätähdet hankki Lukulumon käyttöönsä. Kysyimme ryhmän opettajilta, Niinalta ja Anna-Riikalta, mitä mieltä he ovat Lukulumosta ja sen käytöstä.

Mitä hyötyä Lukulumosta on teille?
Meillä on monikulttuurinen päiväkoti. Haluamme huomioida eri kielet rikkautena ja Lukulumon ansiosta saamme jotain yhteistä niiden lasten kanssa, joiden kanssa meillä ei ole yhteistä kieltä. Tämä lähentää meitä ja lisää ymmärrystä lapsen ja varhaiskasvattajan välillä.

Auttaako Lukulumo teitä vastaamaan VASU:n esittämiin haasteisiin?
Mielestämme kyllä, hyvinkin. Lukulumossa on paljon kirjoja ja ne soveltuvat jo ihan pienillekin. Meillä on esiopetusryhmä ja olemme löytäneet Lukulumosta mm. tunnetaitojen käsittelyyn hyvää materiaalia. Myös elämyksellisyys ja tutkiminen on Lukulumossa hyvin edustettuna.

Mitä mieltä lapset ovat Lukulumosta ja sen käytöstä? Onko valikoimasta jo löytynyt lempikirjoja?
Lapset ovat tykänneet todella paljon! Heijastamme satuja tabletilta Apple-tv:n näytölle, jolloin niitä on myös erittäin helppo seurata. Olemme saaneet positiivista palautetta myös vanhemmilta; lapset ovat kertoneet kotona, että ovat kuulleet satuja omalla kotikielellään. Usein kuuntelemme tarinan ensin suomeksi, sitten muilla kielillä, joita ryhmämme lasten äidinkielistä löytyy. Olemme tykänneet Onni-kirjoista, joissa käsitellään arkisia, lasta lähellä olevia tapahtumia kuten päiväkotiin tulemista tai vauvan syntymistä perheeseen.