Uutiset

Lukulumon uudet toiminnot: kirjanmerkki, tekstinseuranta ja QR-koodit

Nyt on aika päivittää sovellus – Lukulumo paranee entisestään! Olemme lisänneet viimeisimpään iPad-versioon uusia, toivottuja toimintoja.

”Monet varhaiskasvattajat ovat toivoneet, että voisivat käyttää QR-koodeja Lukulumossa. Niiden avulla voi keksiä vaikka minkälaista tekemistä! Nyt kun palvelusta löytyy monia pidempiä kirjoja niin päiväkodille kuin koulullekin, on hienoa, että voimme tarjota kirjanmerkki- ja tekstinseurantatoiminnon helpottamaan aloittelevien lukutoukkien taivalta”, sanoo Camilla Bengtsson, Lukulumon tuoteomistaja ja varhaiskasvatuksen opettaja.

Päivitä Lukulumo App Storessa versioon 1.6 ja saat seuraavat toiminnot käyttöösi:

 

QR-koodit

Jokaiseen kirjaan on oma, uniikki QR-koodinsa. Voit tallentaa QR-koodin kuvana tabletillesi, jakaa sen muiden kanssa mm. sähköpostilla tai tulostaa paperille. Skannaa koodi QR-lukijalla tai iPadin kameralla (iOS 11 tai myöhempi), ja kirja avautuu Lukulumossa.
Vinkki! – käytä toimintoa kirjakierroksella! Tulosta tiettyä aihetta käsittelevien kirjojen QR-koodit ja kiinnitä ympäri päiväkotia. Lapset pääsevät harjoittelemaan TVT-taitojaan skannatessaan koodeja.

QR-koodeja nyt Lukulumossa!

Kirjanmerkki

Jätä kirjanmerkki haluamallesi aukeamalle koskettamalla kirjanmerkkisymbolia oikeassa yläkulmassa.
Vinkki! – toiminnon avulla löydät helposti takaisin aukeamalle, josta haluat keskustella lisää myöhemmin. Voit myös käyttää kirjanmerkkejä merkitsemään sivuja, joita tahdot käyttää opetuksessa.

 

Käytä kirjanmerkkejä Lukulumossa!

Tekstinseuranta

Teksti korostetaan lause kerrallaan sitä mukaa, kun ääniraita toistetaan. Tällä hetkellä tekstinseuranta toimii vain valituissa kirjoissa, jotka löydät hyllystä ”Tekstinseuranta”. Mihin kirjoihin toivoisit tekstinseurantatoimintoa? Lähetä ehdotuksesi meille!
Vinkki! – käytä toimintoa juuri lukemaan oppineiden tai siitä kiinnostuneiden lasten kanssa.

 

”Jatka lukemista”

Jäikö kirja kesken? Avatessasi kirjan uudestaan, kysyy Lukulumo, haluatko jatkaa lukemista kohdasta, johon viimeksi jäit.
Vinkki! – käytä toimintoa pidemmissä kirjoissa, ja löydät halutun kohdan nopeasti. Vinkkaa myös oppilaillesi!

jatka lukemista Lukululumo

Android-käyttäjä?

Toiminnot tulevat Androidiin syksyllä, pidä silmäsi siis auki ja päivityssormi valmiina.

Millaiset toiminnot tekisivät Lukulumosta entistä paremman? Jätä ehdotuksesi täällä.