Uutiset

”Lukulumosta on hyötyä ja iloa kaikille lapsille.”

Lahti tunnetaan hiihtokisoista, siitä että timantit on ikuisia-aa-aa – ja Lukulumo-pilotista! 4200 lasta alkaa näillä hetkillä tutustumaan Lukulumoon. Miksi Lahti lähti mukaan pilottiin? Katja Rinne, varhaiskasvatuksen suomi toisena kielenä -opettaja ja varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Leena Miettinen kertovat.

 

Mikä sai teidät lähtemään mukaan Lukulumo-pilottiin?
Lukulumosta on hyötyä ja iloa kaikille lapsille, ei vain vieras- ja monikielisille. Tahdoimme nähdä, millaisia mahdollisuuksia Lukulumo antaa mm. lasten osallisuuden ja osallistumisen tukemisessa sekä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisessä. Myös moniluku- ja tvt-taitojen kehittäminen kiinnostaa meitä.
Lukulumo on myös helppokäyttöinen ja aina saatavilla. Meitä kiinnostaa, miten Lukulumon avulla voimme tukea monikielisten lasten äidinkielten vahvistumista sekä kielellisen ja kulttuurisen identiteetin vahvistamista.

Mitä hyviä puolia näet pilotissa?
Sen avulla pääsemme kattavasti kokeilemaan ja käyttämään Lukulumoa. Pilotin jälkeen voimme arvioida, rohkaisiko se lapsia tutustumaan toisiin kieliin ja vahvistiko se lasten moniluku- ja tvt-taitoja.

Millaisia terveisiä lähettäisit kunnille, jotka miettivät mukaan lähtöä?
Kaikki uudenlaiset digitaaliset tavat ja menetelmät, jotka tukevat lasten kielellisten taitojen ja valmiuksien kehittymistä, ovat kokeilun arvoisia. Lahdessa on vieras- ja monikielisiä lapsia noin 500, joten on perusteltua miettiä uusia vasuun perustuvia tapoja toimia lasten kanssa.

Ilmoita kuntasi mukaan Lukulumo-pilottiin!

 

Lahti on yksi Lukulumo-piloteista!