Uutiset

Ylläpitoportaali ja Google-kirjautuminen – Lukulumon käyttö on nyt entistä helpompaa!

Valta on vaihtunut! Nyt asiakkaamme sekä varhaiskasvatuksessa että alakoulussa voivat luoda ja hallinnoida Lukulumon käyttäjätunnuksia itse. Luo uusia tunnuksia oppilaille tai henkilökunnalle, poista vanhoiksi jääneitä tunnuksia tai päivitä salasanoja – kaikki hoituu yhdessä paikassa: kotisivujemme ylläpitoportaalissa.

Olemme lisänneet myös mahdollisuuden kirjautua Lukulumoon Google-tunnistetta käyttämällä. Jos sinulla on Google-tunniste jo käytössäsi, voit yhdistää sen Lukulumo-tunnukseesi ylläpitoportaalin kautta. Asiakkaamme voivat myös valita synkronoida Google-tilinsä Lukulumo-tilien kanssa, jolloin jokainen uusi oppilas/henkilökunnan jäsen, joka lisätään koulun Google-ympäristöön, saa automaattisesti Lukulumo-tunnuksen ja voi siis kirjautua Lukulumoon Google-tunnuksellaan (valitsemalla Google-kirjautumisen sovelluksessa).

 

Ylläpitoportaali

Onko luokkaan tullut uusi oppilas, joka tarvitsee tunnukset? Vai onko joku 2B:llä unohtanut salasanansa? Entäpä eilen aloittanut uusi varhaiskasvatuksen opettaja, miten hänelle saadaan tunnukset? Lukulumon ylläpitoportaali helpottaa asiakkaidemme arkea ja jouhevoittaa tunnusten luomista ja tietojen muokkaamista. Portaalin löydät kotisivujemme oikeasta yläkulmasta.

Portaalissa voit tehdä eri asioita riippuen siitä, oletko ylläpitäjä, työntekijä, huoltaja tai oppilas. Suurin muutos tämä sinulle, joka olet yksikön/kunnan yhteyshenkilö koskien Lukulumon käyttäjätunnuksia – olet myös organisaationne ylläpitäjä ja siis vallan kahvassa. Voit poistaa, lisätä ja muokata tunnuksia.

Tarkista tästä taulukosta, mitä kukin voi portaalissa tehdä.

Portaalin löydät kotisivujemme oikeasta yläkulmasta.

Eikö organisaatiossanne ole ylläpitäjää tai et tiedä, kuka ylläpitäjä on? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme: info@iltoppiminen.fi tai puhelimitse 0400 448 488. Vastaamme puheluihin arkisin klo 10-17.

 

Vinkkejä ylläpitäjälle:

Pikaopas portaalin käyttöön.

Sharing is caring – suosittelemme, että jaat ylläpito-oikeudet myös jollekin toiselle organisaatiossasi.

 

Vinkkejä opettajille:

Sopikaa yhdessä, missä muodossa oppilaiden käyttäjätunnukset luodaan (esim. käyttäjätunnus on Wilma-tunnus tai muuta vastaavaa).

 

Google-kirjautuminen ja Google-synkronointi

Nyt voit kirjautua Lukulumoon Google-tunnistettasi käyttäen – kunhan tunniste on yhdistetty käyttäjätunnukseesi. Tämä tapahtuu ylläpitoportaalissa. Toiminnon voi suorittaa vain käyttäjä, jolla on ylläpito-oikeudet. Jos et tiedä, kuka ylläpitäjänne on, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: info@iltoppiminen.fi

Google-kirjautuminen

Tältä Google-kirjautuminen näyttää.

Asiakkaanamme voitte myös synkronoida Google-tilinne Lukulumo-tilien kanssa. Tällöin jokainen uusi oppilas/henkilökunnan jäsen, joka lisätään koulun Google-ympäristöön, saa automaattisesti Lukulumo-tunnuksen ja voi siis kirjautua Lukulumoon Google-tunnuksellaan (valitsemalla Google-kirjautumisen sovelluksessa). Oletteko kiinnostuneet Google-synkronoinnista? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, info@iltoppiminen.fi ja autamme teitä. Voit lukea lisää prosessista oppaastamme.